senai-desaru expressway berhad
Reach Johor Premium Outlets (JPO) faster and conveniently via E22
JPO is 5 minutes away from E22 expressway upon exit from E22's Senai Interchange. Feel the hassle-free journey and value for your money and time. 
Article Index
Jalan-Jalan Cari Makan
Ikan Siakap Goreng, Kedai Makan Rahmat
Mee Bandung Udang, Tanjung Langsat
Asam Pedas, Restoran Anisofea

Ikan Siakap Goreng, Kedai Makan Rahmat

kedaimknrahmat.jpg Kedai Makan Rahmat, terletak di Kampung Pasir Putih yang terkenal dengan ikan siakap goreng. Jika menggunakan Lebuhraya E22 melalui susur keluar Plaza Tol Cahaya Baru, hanya kira-kira 10 minit untuk sampai ke sini. Kedai makan ini menjadi tumpuan terutama sekali pada waktu tengah hari. Ia dibuka seawal jam 10.30 pagi sehingga 3.30 petang. Kedai Makan Rahmat telah beroperasi sejak 29 tahun lepas dan telah dirasmikan oleh Tunku Mahkota Johor pada ketika itu iaitu DYMM Sultan Johor Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar.

 

 

kedaimknrahmat2.jpg

   

 

Kedai Makan Rahmat terletak di persisiran pantai dan pengunjung boleh melihat aktiviti nelayan memunggah kupang dan ketam. Selain terkenal dengan ikan siakap goreng, kedai ini turut menghidangkan pelbagai menu seperti, sambal tempe goreng, udang goreng, sambal ikan bilis, rendang daging, ayam masak sambal dan pelbagai sayuran.